מתכון - תבשיל תפו"א וקציצות פרגית

מרכיבים:
2 בצלים גדולים
1 גזר
1 קישוא
רבע פטרוזיליה
רבע כוסברה
4 תפו״א בינוני
חצי קילו פרגית טחון
תבלינים: כורכום, מרק עוף, מלח.
3 שיני שום

אופן הכנת הקציצות:

על מחבת חם לטגן את הבצל (שמתי כך וחצי שמן)
ולכסות עם מכסה.
מגרדים גזר, תפו״א אחד, וקישוא
מוסיפים פטרוזיליה וכוסברה (רבע) שמים את הכל בקערה מוסיפים את הבצל המטוגן מערבבים היטב ומוסיפים תבלון לפי העין.
שמתי כפית מלח, פלפל, כורכום והוספתי גם כף מרק עוף.
מוסיפים 3 שיני שום כתושות
ומוסיפים את הפרגית הטחונה.
מערבבים הכל היטב ומניחים במקרר חצי שעה.

בזמן הזה בינתיים-

בסיר מטגנים שוב בצל, עד להזהבה מלאה- בשלב הזה מוסיפים כפית מלח, כפית כורכום ומערבבים את הבצל. מוסיפים 3 תפו״א חתוכים (איך שאתם אוהבים), מוסיפים מים עד שזה מכסה את הכל וסוגרים עם המכסה עד להרתחה מלאה.
זה צריך להירתח ממש טוב (כ25-30 דק׳)
בזמן הזה מוציאים את הפרגית ומכינים את הקציצות.

לאחר שהסיר רתח מוסיפים לאט לאט את הקציצות, סוגרים שוב את הסיר ונותנים לזה להתבשל למשך 20 דק נוספות.

מנה עם 3 קציצות ותפו״א = 278 קלוריות
מכיל מנת חלבון איכותית ו תפו״א ישמש גם הפחמימה!
ארוחת צהריים מעולה, טעימה וסופר משביעה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *