
מתכון - פשטידת כרובית / ברוקולי
מצרכים:
* 4 ביצים
* כרובית גדולה או שקית ברוקולי
* 4 כפות קמח תופח
* 4 כפות מיונז לייט
* 3 כפות קוטג׳ 5%
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הכרובית (או את הברוקולי) במים עד לריכוך.
2. מפרקים את הכרובית (או את הברוקולי) לפרחים ומניחים בקערה. מוסיפים את הביצים, את הקמח, את המיונז ואת הקוטג’. מתבלים עם מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים לבלילה אחידה.
3. מעבירים לתבנית פיירקס ואופים בחום בינוני עד להשחמה.
1/3 פשטידה = פחמימה + 1.5 חלבון גבינה + מנת שומן
1/2 פשטידה = תחליף בקלוריות לארוחת צהרים הכוללת: חלבון בשר + מנת פחמימה + מנת שומן