מתכון - פרגית ממולאת

המרכיבים (8 מנות):

8 יחידות נתחי פרגית (החלק של ירך ולא השוק), ללא עצמות, עור ושומן
כוס של תערובת של אגוזי קשיו ופיסטוקים
כוס של תאנים ומשמשים מיובשים
חצי כפית כמון טחון
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
להגשה: כוסברה ובצל ירוק, קצוצים

למרינדה:
כף רוטב סויה
מיץ מחצי לימון
150 מ"ל קרם קוקוס
כף רוטב צ'ילי מתוק

אופן הכנה:

1. מכינים את המילוי: מכניסים למעבד מזון את האגוזים, הפירות היבשים, הכמון והפטרוזיליה וטוחנים בפולסים למחית גסה ואחידה.

2. מערבבים היטב בקערה את חומרי המרינדה, מכניסים את הפרגיות ומשרים שעה במקרר.

3. מוציאים את הפרגיות מהמרינדה וממלאים כל אחת הכף מהמילוי. מגלגלים וסוגרים בעזרת קיסם.

4. מחממים תנור ל-190 מעלות. מסדרים את הפרגיות בצפיפות בתבנית, יוצקים עליהן את מה שנשאר מהמרינדה ומכסים בנייר כסף. מכניסים לתנור ל-15 דקות, מסירים את נייר הכסף מגבירים את החום ל-210 וצולים בחום עליון כ-5 דקות. הופכים את הפרגיות וצולים 5 דקות נוספות. מדי פעם משקים את הפרגיות ברוטב שבתבנית.

5. מפזרים מעט כוסברה ובצל ירוק קצוץ ומגישים

2 פרגיות = חלבון למנת צהריים.
מתאים לתוכנית פרימיום מתחילות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *