מתכון - עוגת פאדג'

שוקולד עם גנאש שוקולד לבן – לחג השבועות 🍫🍰 או סתם שיש לכן דודא חזקה לעוגת שוקולד פאדג׳ נימוחה ומפנקת 🤭

מצרכים:
35 גרם קקאו אורגני
25 גרם חמאת שקדים
100 גרם שוקולד ללא סוכר
כף וחצי קמח תופח
8 חלבונים
כוס סוויטנגו (אפשר כל ממתיק אחר)
מעדן גו בטעם שוקולד
מעדן גו בטעם וניל
5 קוביות שוקולד לבן ללא סוכר
100 גרם שמנת 5% שומן (חצי קופסה)
אופן הכנה:

בקערה מספר 1-
נקציף את החלבונים במשך 3-4 דקות עד לקבלת קצף אחיד, בהדרגה נוסיף את הסוויטנגו ונמשיך להקציף עוד 3-4 דק עד לקבלת רצף חזק ויציב.

בקערה מספר 2- נפרדת ! נערבב את הקקאו, הקמח התופח, מעדן גו בטעם שוקולד עד לקבלת מרקם אחיד.

בינתיים בקערה קטנה נמיס 100 גרם שוקולד רגיל יחד עם החמאת שקדים בפולסים במיקרו.

ברגע שזה יהיה מוכן נערבב את השוקולד המומס ב- קערה מספר 2 (קקאו והקמח) .
ברגע שזה מתאחד, נוסיף מעט מהקצף ונקפל, בתנועות קיפול עדינות!
בהדרגה נוסיף את כל הקצף ונאחד את המסות שלנו.

את כל זה מעבירים לתבנית (לי היתה קוטר 24) משמנים בספריי בטעם חמאה ואופים למשך 30 דק על 170 מעלות טורבו.

היא אמורה להיות קצת נוזלית ולא יבשה לגמריי שהוצאתם אותה מהתנור, אז חשוב להשגיח ולבדוק אותה עם קיסם אחרי 20 דק.

מוציאים את העוגה להצטנן, כשעה בחוץ.

הגנאש שוקולד הלבן:
5 קוביות שוקולד לבן ללא סוכר + 100 גרם שמנת 5%
ממיסים את השוקולד בפולסים במיקרו, ברגע שהוא נמס מוסיפים את השמנת ומערבבים עד למרקם אחיד.
אם רוצים את הגנאש מתוק עוד יותר, אפשר להוסיף סוויטנגו.

לאחר שהעוגה התייצבה מוסיפים את הגנאש, מפזרים בצורה אחידה ומכניסים למקפיא למשך 3 שעות להתייצבות.
לאחר מכן ניתן להעביר אותה למקרר (לא חייב).

העוגה יוצאת במרקם פאדג קרמי ובחלוקה ל-10 פרוסות יוצאת 97 קלוריות לפרוסה. אני חילקתי ל-18 חתיכות ככה שיצא לי כ-55 קלוריות לפרוסה אחת כולל הגנאש. אפשר לחתוך ל-10 חתיכות גדולות יותר ולהנות מפרוסה גדולה ומפנקת 🥰🙏🏼
ב-3 פרוסות קטנות/ פרוסה אחת גדולה יש 12 גרם חלבון!
אפשר לפזר קצת קוקוס / סוכריות צבעוניות מלמעלה (אני אוהבת) אבל לא חייב!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *