
מתכון - עוגת גבינה
עוגת גבינה שלג מושלמת לחיטוב מפוצצת בחלבון
רכיבים:
500 גר' גבינה לבנה חצי אחוז
250 גר' גבינה לבנה 3%
1 גביע גיל
4 כפות קורנפלור(אפשר כשר לפסח)
5 ביצים
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל(אפשר כשר לפסח)
רבע כוס סוכר (אפשר לוותר) או ממתיק לאפייה ביחס שווה
כף תמצית וניל טהורה
תבנית מלבנית סטנדרטית (25/30) או עגולה (קוטר 24)
אופן הכנה:
1. מחממים תנור לחום של 170-150 מעלות (תלוי בסוג התנור)
2. מערבבים יחד את הגבינות, היוגורט והקורנפלור לתערובת אחידה.
3. מוסיפים 5 חלמונים ואת האינסטנט פודינג – מערבבים שוב עד קבלת תערובת אחידה.
4. מוסיפים את תמצית הוניל ואת הסוכר או הממתיק.
5. מקציפים 5 חלבונים לקצף יציב. (אפשר להוסיף סוכר)
6. מוסיפים את הקצף לבלילה בתנועת קיפול (חשוב לא לשבור את הקצף), ושופכים לתבנית.
6. מניחים את התבנית בתבנית/כלי גדולים יותר, המלאים במים עד לגובה של שליש מהתבנית המונחת (פטנט מדהים שמונע מהעוגה לצנוח ולהישבר…)
7. מכניסים לתנור. אופים כ-40 דקות (שימו לב לצבע העליון – חום מייפל זה הגוון הרצוי. אפשר גם לנענע קצת את התבנית ולראות עד כמה העוגה רועדת בפנים. כמה שפחות רועדת – כך מוכנה יותר. חשוב לא להוציא את העוגה לבדיקה – כך היא תצנח).
8. בסיום האפייה, פותחים מעט את התנור, ומניחים לעוגה להתקרר בפנים חצי שעה. מקררים לילה במקרר.
לקצפת:
3 כפות שמנת להקצפה 38%
1 שמנת חמוצה 9%
2 כפות סוכר
ולהקציף היטב
לזלף מעל העוגה ולשמור בקירור.
לחלק ל-12 פרוסות כל פרוסה מכילה מנת חלבון = 122 קלוריות סה"כ
עם הקצפת פרוסה = 134 קלוריות