מתכון - פילו גבינות

מצרכים + כמויות:
1 אריזה של עלי סיגר (500 גרם – 25 יחידות)
1 כף שמן זית
500 גרם עלי תרד טריים או שלושת רבעי אריזה של מדליוני תרד קפואים
מלח
פלפל שחור
4 שיני שום
250 גרם גבינת ריקוטה 5%
250 גרם גבינה צפתית או בולגרית 5%
100 גרם (כוס) גבינת קשקבל או צהובה 9% שומן מגורדת
3 ביצים גודל לארג'
8 מ"ל שמן (6 כפות)
כף שומשום או קצח לקישוט (לא חובה)

אופן הכנה:
1) מחממים תנור ל-220 מעלות (לא טורבו).
2) מוציאים את עלי הסיגר מהאריזה, מניחים על צלחת ומכסים במגבת מטבח כדי שלא יתייבשו.
3) מכינים את המלית: במחבת נון סטיק מטגנים את עלי התרד עם כף שמן זית, מוסיפים מלח, פלפל שחור ואת שיני השום הכתושות. מטגנים עד שאין נוזלים ומעבירים לקערה.
4) לתערובת התרד המוכנה מוסיפים את כל הגבינות ומערבבים היטב.
5) טורפים בקערה 3 ביצים ו-רבע כוס שמן.
6) פורסים על תבנית התנור נייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן.
7) לוקחים עלה סיגר אחד ומורחים את כולו בתערובת הביצה. מניחים כף גדושה מהמלית בצד, במרחק קטן מהדופן הימנית ובמרחק שווה מהדפנות העליונה והתחתונה. מקפלים פנימה, ואז מקפלים את הדפנות העליונה והתחתונה. מקפלים שוב עד שמקבלים צורת בורקס מלבני.
8) מורחים את החלק העליון בביצה ומסדרים בתבנית. ממשיכים כך עם כל הבורקסים. מפזרים מעל מעט שומשום או קצח ואופים באמצע התנור כ-30-40 דקות עד להזהבה. חשוב לאפות את הבורקסים היטב!
ניתן להקפיא!
3 יחידות לארוחת ערב (כמנת פחמימה)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *