מתכון - חזה עוף ברוטב עגבניות

רוטב העגבניות המתובל הופך מנה זו לגרסה מקסיקנית לחזה עוף.
המצרכים ל-4 מנות

4 עגבניות קלופות ושטופות
רבע כוס בצל חתוך לקוביות
3 כפות כוסברה טרייה קצוצה
שן שום קלופה
חצי כוס ציר מרק עוף ללא מלח
חצי כפית מלח
4 נתחי חזה עוף
2 כפות מים
אופן ההכנה

מניחים את העגבניות, הבצל, הכוסברה, השום, ציר המרק והמלח במעבד מזון ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה. מעבירים לסיר בינוני ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב, עד שהרוטב מצטמצם, במשך כרבע שעה. התערובת הופכת לעיסה סמיכה, ואז מורידים מהאש.
בינתיים, משטחים כל נתח חזה עוף עם פטיש עץ.
מחממים פלנצ’ה על אש בינונית, קולים את נתחי חזה העוף עד שהם משחימים מבחוץ וכבר אינם ורודים בפנים, כארבע דקות לכל צד. מעבירים לצלחת עמוקה ומכסים עם מגבת נקייה על מנת לשמור על חומם. מגישים עם רוטב העגבניות ומקשטים עם כף כוסברה.

מנת של 2 חזה עוף – 241 קלוריות מנת חלבון צהרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *